середу, 12 лютого 2020 р.

Токмачанин Яков Антипенко - переможець щорічної гуманітарної премії «Accolade Global Film Competition - 2019» у Лос - Анжелесі (США)

Метою гуманітарної премії є вшанування режисерів зі всього світу, які інформують нас про проблеми екологічної, політичної, соціальної справедливості, охорони дикої природи та духовного значення.

Щорічний кіноконкурс "Accolade" присуджує гуманітарну премію гідному кінорежисеру, який прагне змінити світ.

"Accolade"  вшановує режисерів, які створили видатні фільми, що відповідають цілям цієї престижної нагороди.

Переможці нагороджуються рекламними акціями через засоби масової інформації, рекламними акціями через соціальні медіа, спеціальними призами та багато іншого.

Переможець отримує статуетку із золотим покриттям 24К. Ця цифра "Крилаті досягнення" ілюструє дух нагороди і створена в США компанією, яка виготовляє статуетку "Оскар".

На цьому кіноконкурсі токмачанин Яков Антипенко (Yakov Antypenko), режисер/продюсер першого наукового фільму про дику природу України   "Дика Україна - Великий Луг" ("Wild Ukraine -The Great Meadow") представив і свій фільм, який 7 вересня 2019 року він презентував токмачанам.

Фільм детально показує флору і фауну архіпелагу  «Великі і Малі Кучугури», що входить до заповідної зони, яка  призначена для охорони та відновлення найбільш цінних природних комплексів  Національного природного парку «Великий Луг», що  розташований у Василівському районі Запорізької області і підпорядкований безпосередньо міністерству екології та природних ресурсів України.

Потім у Маріуполі, з 11 по 15 вересня 2019 року, проходив ІХ міжнародний кінофестиваль «Кіно і Ти», на якому Диплом Переможця в номінації «Документальне кіно, короткий метр» дістався Якову Антипенку за кінороботу «Великий Луг».

Що далі?

Зі слів автора, Якова Антипенка: "Наразі відіслав заявки на участь у кінофестивалях в Лондоні, Едінбурзі і Брістолі (Велика Британія), та у Сідней (Австралія), Сеул (Корея), Флоренцію (Італія) - може візьмуть, а якщо візьмуть і фільм вийде у фінал, то будуть покази і в Україні, а повідомлення про відбір у номінацію буде аж... літом 2020 року."

Про кіно в нашій області: «Фестиваль фільмів національно-культурних товариств відбудеться» 28 лютого 2020

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.