Служба 101 інформує

вівторок, 3 вересня 2019 р.

У Токмаці бійцівський собака загриз скажену лисицю


У суботу, 31 серпня, вранці на вулиці Лермонтова, що на західній околиці Токмака (мікрорайон «Ріжок»), стався напад лисиці на домашню собаку.

Лисиця забігла на приватне подвір’я та покусала собаку, біля якої гуртувалося кілька цуценят. Після того, як лисиця гайнула далі по вулиці, господиня з дітьми кинулися до закривавленої собаки, пригорнули цуценят, чим обслинили собі руки та наразили себе на небезпеку. 

Підозри, що лисиця скажена, виникли у місцевих жителів одразу. Незабаром по місту розповзлися чутки, що скажену лисицю вбили. Але це виявилося не так...


Холодно взимку? …теплоШтукатурка RINO CLIMAT SD-59 і теплоФарба RINO TERMO SD-54 містять спеціальні компоненти, що зменшують тепловтрати при обігріві або охолодженні приміщення…детальніше… ТЕПЛОЗБЕРІГАЮЧІ МАТЕРІАЛИ

За словами начальника Токмацького райуправління Держпродспоживслужби Ігоря Левченка, фахівці управління одразу побували на місці події. З’ясували, що лисицю загриз сусідський бійцівський собака. Голову лисиці відправили на експертизу, яка підтвердила захворювання на сказ!

Як пояснив Ігор Левченко, боротися зі сказом треба шляхом щеплень.
Небезпека цієї інфекційної хвороби полягає в тому, що сказ передається через слину заражених тварин. Тож, наприклад, якщо слина скаженої лисиці через цуценят потрапила на руки людей, то за наявності якихось ранок на тілі інфекція може потрапити й у кров людини. 

Як з’ясувалося, згаданий бійцівський собака, що загриз лисицю, був щеплений проти сказу (а після  інциденту щеплення зробили ще раз). 

Господарка постраждалої собаки та п’ятеро її дітей проходять лікування. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.